Υλικά
- 200g κορκότο ή πλιγούρι
- ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι ή πασκιτάν
- Λίγο δυόσμο ή ρίγανη
- 100g βούτυρο αγελαδινό
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κορκότο να βράσει με αλάτι. Μόλις βράσει αφαιρούμε λίγο ζωμό κ σε ένα πιάτο διαλύουμε με αυτό το γιαούρτι ή το πασκιτάν (όπως κάνουμε το αυγολέμονο). Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά κ ανακατεύοντας ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά. Ξαναβάζουμε την καταρόλα σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά ακόμη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί με τον δυόσμο και έπειτα το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.