σορβάς

Υλικά

  • 200g κορκότο ή πλιγούρι
  • ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι ή πασκιτάν
  • Λίγο δυόσμο ή ρίγανη
  • 100g βούτυρο αγελαδινό
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κορκότο να βράσει με αλάτι. Μόλις βράσει αφαιρούμε λίγο ζωμό κ σε ένα πιάτο διαλύουμε με αυτό το γιαούρτι ή το πασκιτάν (όπως κάνουμε το αυγολέμονο). Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά κ ανακατεύοντας ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά. Ξαναβάζουμε την καταρόλα σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά ακόμη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί με τον δυόσμο και έπειτα το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.