Υλικά
- ένα πιάτο υβριστόν
- μισό λίτρο νερό για το βρασμό
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- βούτυρο αγελαδινό
για το αλμυρό:
- τυρί φέτα ή άλλο της αρεσκείας μας
για το γλυκό:
- ζάχαρη και κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το υβριστόν και το περιχύνουμε με το βρασμένο νερό. Αφήνουμε το υβριστόν για 10 δευτερόλεπτα περίπου να μουσκέψει και μετά το στραγγίζουμε. Σερβίρουμε σε 2 πιατάκια μια μερίδα αλμυρή και μια γλυκιά. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και περιχύνουμε με αυτό και τα 2 πιάτα. Στην αλμυρή ρίχνουμε το κεφαλοτύρι ή τη φέτα και στην γλυκιά την ζάχαρη με την κανέλα.