Βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Κτήμα Περέκ

Ποιες ημέρες και ποιες ώρες λειτουργεί το εστιατόριο;
Δευτέρες κλειστά. Τρίτη έως Κυριακή ανοίγει 10 το πρωί και κλείνει 9 το βράδυ εκτός Σαββάτου που κλείνει στις 10.

Υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ;
Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για ΑΜΕΑ.

Χρειάζεται κράτηση;
Κράτηση χρειάζεται τις Κυριακές στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 23960 25305 και 697 7000293.

Μπορεί κάποιος να σας επισκεφτεί μόνο για καφέ;
Ο χώρος λειτουργεί και ως καφέ, όπου σερβίρονται όλα τα είδη του καφέ καθώς και παγωτό παραγωγής μας, γλυκά του κουταλιού και του ταψιού. Ο καφές συνδυάζεται ωραία και με περέκ.

Υπάρχουν επιλογές στο μενού για χορτοφάγους ή την περίοδο της νηστείας;
Για χορτοφάγους υπάρχουν πιάτα χειροποίητων ζυμαρικών, μεζέδες καθώς και περέκ. Την περίοδο της νηστείας διαμορφώνεται επιπλέον ιδιαίτερο μενού με παραδοσιακές συνταγές με θαλασσινά.

Με τι δραστηριότητες μπορεί να απασχοληθεί κάποιος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εστιατόριο;
Κατά την διάρκεια της παραμονής στο εστιατόριο, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί την έκθεση εικαστικών, να κάνει βόλτα στον κήπο ή να ψωνίσει από το παντοπωλείο. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν στην παιδική χαρά, να παίξουν ομαδικά παιχνίδια στο γκαζόν, να κάνουν ποδήλατο ή να απασχοληθούν στον παιδότοπο.

Πόσο καιρό διατηρούνται τα φύλλα του Περέκ;
Τα φύλλα του περέκ σε ένα περιβάλλον χωρίς υγρασία μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και ένα χρόνο. Ψήνοντας τα στη φυσική φωτιά στο τζάκι, η ζύμη αφυδατώνεται. Το ψήσιμο αυτό είναι η μέθοδος διατήρησης τους.

Πως ψήνεται η κατεψυγμένη πίτα;
Την πίτα προτείνουμε να την ψήσετε σε δικό σας ταψάκι. Αφού το έχετε λαδώσει ελαφρά, την μεταφέρετε όπως είναι κατεψυγμένη και την αφήνετε να μαλακώσει περίπου 1 τέταρτο. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 με 200 βαθμούς κελσίου, πάνω κάτω αντίσταση (εάν υπάρχει βάλτε ρύθμιση και με αέρα) και ψήστε την για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Πόσο καιρό διατηρείται το ψωμί;
Το ψωμί με φυσικό προζύμι εάν το αποθηκεύσετε σωστά σε σακούλα ή στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί και 10 μέρες.

Υπάρχουν επιλογές στα μενού; Ποιες είναι;
Μεγάλη ποικιλία προτάσεων μενού είναι στη διάθεσή σας, για να επιλέξετε αυτό που επιθυμείτε, ώστε να ταιριάζει στο είδος της εκδήλωσής σας και στις επιθυμίες σας. Οι προτάσεις του μενού βασίζονται σε πιάτα που επιλέγονται από τον κατάλογο του εστιατορίου και έχετε την δυνατότητα να τις προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας. Υπάρχουν επίσης ιδιαίτερα μενού, όπως ποντιακό μενού, κρητικό μενού ή και νηστίσιμο μενού.

Υπάρχουν κοντά στο κτήμα εκκλησίες όπου μπορούν να γίνουν οι τελετές γάμου ή βάπτισης;
Υπάρχουν πολύ όμορφες γραφικές εκκλησίες στο χωριό αλλά και στα διπλανά χωριά, σε πολύ κοντινή απόσταση, όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε την τελετή σας.

Υπάρχουν έξτρα χρεώσεις για το προσωπικό ή για τον εξοπλισμό;
Όχι, στο Κτήμα σας παρέχεται χωρίς έξτρα χρέωση όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός (λινά, πορσελάνινα πιάτα, ποτήρια, σερβίτσια κλπ.) καθώς και το προσωπικό που είναι απαραίτητο για την εκδήλωσή σας.

Υπάρχει η δυνατότητα μουσικής ή διακόσμησης από το κτήμα;
Διατίθεται η δυνατότητα μουσικής κάλυψης αλλά και διακόσμησης για την εκδήλωση σας, σε συνεργασία με εσάς για να γίνουν όλα όπως τα φαντάζεστε.

Τι παροχές υπάρχουν για τις οικογένειες;
Δύο παιδικές χαρές, εσωτερικός και εσωτερικός χώρος για το εργαστήρι παιδικής χειροτεχνίας, περιφραγμένοι και ασφαλείς χώροι, καρεκλάκια φαγητού, αλλαξιέρες, παιδικός κατάλογος εστιατορίου, φιλική αντιμετώπιση προς τον θηλασμό, περιφραγμένες εκτάσεις με ζώα.