Γεύσεις από τα χωριά της Θεσσαλονίκης

Η Αναπτυξιακή Ν. Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝΕΘ), ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) για την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER στον Νομό Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:00 μ.μ., στο «Κτήμα Περέκ»  στο Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης την εκδήλωση με τίτλο:
«Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές από τα χωριά της Θεσσαλονίκης». 

Η εκδήλωση περιελάμβανε:

  • έκθεση προβολής εκλεκτών και χαρακτηριστικών προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως βιολογική φέτα και παραδοσιακό γιαούρτι από την «Πλατεία» Θεσσαλονίκης, φέτα κατσικίσια Λαγκαδά, κεφίρ, τζίντζερ κεφίρ και γιαούρτι κεφίρ από το Δρυμό Θεσσαλονίκης, γιαούρτι Δορκάδος, γλυκά ταψιού από το Δρυμό Θεσσαλονίκης, παραδοσιακά ζυμαρικά και ψωμί με προζύμι ψημένο σε ξυλόφουρνο από το κτήμα Περέκ, ρίγανη Μαυρούδας, παραδοσιακά εδέσματα (μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή, κλπ) από το Καβαλλάρι Θεσσαλονίκης, ΠΓΕ Οίνοι Νέας Μεσημβρίας, ΠΓΕ Οίνος Πλαγιές Βερτίσκου, ΠΓΕ Οίνοι Θεσσαλονίκης και ρύζι Χαλάστρας.
  • παρουσίαση του  Διατοπικού Σχεδίου συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές».
  • εκτέλεση της συνταγής: «πίτα περέκ με φέτα», από τη μαγείρισσα του χώρου που φιλοξενούσε την εκδήλωση κα Ζιάμου Θεοδώρα.
  • και μπουφέ για τους προσκεκλημένους με τοπικές γεύσεις από εκλεκτά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής ο οποίος περιλάμβανε διάφορα τοπικά εδέσματα όπως: πασά κεφτέ, χοιρινό με μελιτζάνες, ντολμαδάκια γιαλαντζί, πίτες περέκ με φέτα και άγρια χόρτα, σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, ψωμί προζύμης ψημένο σε ξυλόφουρνο και εκλεκτά τοπικά προϊόντα τροφίμων και ποτών (φέτα, γιαούρτι, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή, κεφίρ, τζίντζερ κεφίρ, ρετσίνα, κρασί, γλυκά ταψιού, κ.α.).

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης  συζητήθηκαν προτάσεις και διατυπώθηκαν απόψεις από τους εκπροσώπους των φορέων και τους επενδυτές.

Γεύσεις από τα χωριά της Θεσσαλονίκης Γεύσεις από τα χωριά της Θεσσαλονίκης Γεύσεις από τα χωριά της Θεσσαλονίκης Γεύσεις από τα χωριά της Θεσσαλονίκης Γεύσεις από τα χωριά της Θεσσαλονίκης Γεύσεις από τα χωριά της Θεσσαλονίκης Γεύσεις από τα χωριά της Θεσσαλονίκης Γεύσεις από τα χωριά της Θεσσαλονίκης Γεύσεις από τα χωριά της Θεσσαλονίκης