Έκθεση Καψιδάκη

Αναδρομική έκθεση του Γιάννη Καψιδάκη με έργα ζωγραφικά, σχέδια, γλυπτά, χαλκογραφίες, ξυλογραφίες, μικτές τεχνικές και  κατασκευές, που καλύπτουν μιά μεγάλη χρονική περίοδο 30 χρόνων.

Η Βασιλική Καψιδάκη, θα εκθέτει χειροποίητα κοσμήματα που δημιουργήθηκαν με αφορμή εικαστικά γεγονότα και θεματικές ενότητες έργων, με ασήμι, ορείχαλκο, χαλκό, αρζαντό και ημιπολύτιμες πέτρες.

Ο Γιάννης Καψιδάκης γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης, σπούδασε Hλεκτρονική στην ΑΣΗΘ, Ζωγραφική και Χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Εργάζεται στην εκπαίδευση ως καθηγητής εικαστικής αγωγής. Δημιούργησε ένα πρότυπο για τα ελληνικά σχολεία εργαστήρι εικαστικών τεχνών στο Γυμνάσιο Βασιλικών Θεσσαλονίκης »Το Μήλον της Έριδος», στο οποίο διδάσκει Ιστορία της Τέχνης, Μαυρόασπρη Φωτογραφία, Κόσμημα, Ελεύθερο Σχέδιο, Ζωγραφική, Ξυλογραφία, Χαλκογραφία, Αγγειοπλαστική, Γλυπτική με μεγάλη εικαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πραγματοποίησε 46 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετείχε σε περισσότερες από 350 ομαδικές σε όλο το κόσμο. Πραγματοποίησε 46 σεμινάρια – παρουσιάσεις για τη τέχνη και ειδικότερα για τη χαρακτική, δημιούργησε 20 εργαστήρια τέχνης για το κοινό, συμμετείχε σε 5 πανελλήνια και 2 παγκόσμια συνέδρια τέχνης και έχει συνεργασία με τα σπουδαιότερα ιδρύματα τέχνης και πινακοθήκες στην Ελλάδα . Για το έργο του έχουν γράψει ιστορικοί της τέχνης, καθηγητές, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι, σε καταλόγους τέχνης, λεξικά, στον ηλεκτρονικό, ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Τιμήθηκε με 4 βραβεία, ζει και εργάζεται στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Έκθεση Καψιδάκη

Η Βασιλική Νάκου Καψιδάκη γεννήθηκε στη N. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Σπούδασε σχέδιο ενδύματος, κόσμημα και αργυροχοΐα σε ιδιωτικές σχολές στη Θεσαλονίκη. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου, ζωγραφικής και χαρακτικής, με τον εικαστικό Γιάννη Καψιδάκη. Δίδαξε κόσμημα στο Δήμο Επανομής, στα δημοτικά διαμερίσματα Επανομής και Μεσημερίου. Οργάνωσε και επιμελήθηκε έκθεση των τμημάτων κοσμήματος στις εκδηλώσεις των ΄΄Αργυρίων΄΄ τον Μάιο του 2010 στην Επανομή. Συμμετείχε σε ομαδική έκθεση κοσμήματος, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2010. Το 2010 με αφορμή την έκθεση ΄΄εφευρέτης και επιστήμονας΄΄ του Leonardo da Vinci στο Μύλο, δημιούργησε και παρουσίασε τη δουλειά της, καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τον Ιούνιο του 2011 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση κοσμήματος στο Remezo Θεσσαλονίκης και τον Ιούλιο στην 3η BAZAART, έκθεση εικαστικών και κοσμήματος, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στην Τήνο. Τον ίδιο μήνα συμμετείχε σε ομαδική έκθεση εικαστικών και κοσμήματος στο κτίριο ΄΄ΑΛΕΤΡΑ΄΄ στην Άθυτο Χαλκιδικής. Ζει και εργάζεται στην Επανομή Θεσσαλονίκης Το Σεπτέμβρη του 2011 συμμετείχε στη 1η Έκθεση Χειροποίητου Κοσμήματος, στη Δ.Ε.Θ. Τον Ιούλιο του 2012 συμμετείχε στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Μουσική Εκπαίδευση, δημιουργώντας μια νέα σειρά αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων, όπως η βάρβιτος, ο αυλός, ο δίαυλος, η λύρα, η άρπα, η σάλπιγξ, η σύριγξ, η φόρμιγξ, η καμπύλη κιθάρα. Το καλοκαίρι του 2012, 2013, 2014 και 2015, συμμετείχε σε έκθεση εικαστικών – κοσμήματος και δημιούργησε εργαστήρι κοσμήματος στο ξενοδοχείο PORTO VALITSA, στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Τον Οκτώβρη – Νοέμβρη του 2012 μαζί με ομάδα μαθητριών της, εξέθεσε μια νέα ενότητα δουλειάς με θέμα »φύση και παράδοση» και δημιούργησε εργαστήρι κοσμήματος για το κοινό, στον εκθεσιακό χώρο »ΠΕΡΕΚ» στο Μονοπήγαδο. Το 2013 και 2014 πραγματοποίησε έκθεση κοσμήματος στο ΄΄ΠΕΡΕΚ΄΄. Έργα της Βασιλικής βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ( Αμερική, Αυστρία, Κύπρος, Αγγλία, Σλοβενία, Τουρκία, Γερμανία και Ρωσία ). Ζει, δημιουργεί και διδάσκει κόσμημα στο εργαστήρι της στην Επανομή Θεσσαλονίκης.
Έκθεση Καψιδάκη

Aναδρομική έκθεση εικαστικών έργων Γιάννη Καψιδάκη 1985-2015 και έκθεση χειροποίητου κοσμήματος

Έκθεση Καψιδάκη