Μηλιώνης Γιάννης

Ο Μηλιώνης Γιάννης είναι εικαστικός, ζωγράφος και μουσικός από την Ζαγορά Πηλίου. Η πρώτη του ματιά έπεσε στο Αιγαίο με τον ήλιο να βγαίνει ολόχρυσος στη γραμμή του θαλασσινού ορίζοντα. Η δεύτερη στον πράσινο τάπητα του Πηλίου.Το πρώτο του άκουσμα ήταν ο παφλασμός του κύματος καθώς σπάει στην αμμουδιά του Χορευτού. Το δεύτερο η χορωδία των πουλιών που έπαιζαν κρυφτούλι στις φυλλωσιές των δέντρων. Τίποτα δεν τον άφησε ασυγκίνητο!

Έργο του Μηλιώνη Γιάννη 2

Στα περισσότερα έργα του αποτυπώνονται ο άνθρωπος σε κίνηση, παλιά επαγγέλματα, θέματα μητρότητας, πορτραίτα, με μια ρεαλιστική αισθητική που θυμίζει αναγέννηση.

Περιστασιακά ασχολείται και με την ποίηση εισπράττοντας θετικές κριτικές. Ποίημά του περιλαμβάνεται στην ποιητική ανθολογία: “Υπάρχουν ακόμα ποιητές- 2008”.

Έργο του Μηλιώνη Γιάννη

Ατομικές εκθέσεις
Ο Γιάννης Μηλιώνης από το 1985 παρουσιάζει δημιουργίες του με ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε μουσικές σκηνές. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Μερικές από τις εκθέσεις του παρουσιάστηκαν σε: Ελληνομουσείο του Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά, ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης, Δήμος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, Βόλος στα πλαίσια της Ολυμπιάδας του 2004 με θέμα τους “Κένταυρους”, Δήμος Γλυφάδας, Γκαλερί “Παράλληλος” Θεσσαλονίκη, Αίθουσα “Μουσείο” Θεσσαλονίκη, “Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών” Βέροιας, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας Πηλίου και αλλού.