3 ποτήρια πληγούρι 7,5 ποτήρια ζωμό κρέατος ή νερό 1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά 200g σάλτσα ντομάτας 2 πιπεριές πράσινες και 1 κόκκινη Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο

Υλικά

  • 3 ποτήρια πληγούρι
  • 7,5 ποτήρια ζωμό κρέατος ή νερό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά
  • 200g σάλτσα ντομάτας
  • 2 πιπεριές πράσινες και 1 κόκκινη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε το πλιγούρι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε στο λάδι. Κατόπιν ρίχνουμε το πλιγούρι και το καβουρντίζουμε. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλατοπίπερο και τον ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε. Βράζουμε μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι τα υγρά του (περίπου 15 λεπτά).