Παιδικός Μάιος 2016

Ο Παιδικός Μάιος στο κτήμα Περέκ είναι μια γιορτή για τα παιδιά!

Κάθε χρόνο τον Μάιο, κάθε σαββατοκύριακο, εκδηλώσεις και δρώμενα για παιδιά, όπως δημιουργικά εργαστήρια, κουκλοθέατρα, καραγκιόζης και πολλά άλλα, λαμβάνουν χώρα στον ανθισμένο κήπο του κτήματος.

Επιπλέον, παιδικές  χαρές, άπλετος χώρος στο γκαζόν για παιχνίδι και τα ζωάκια του κτήματος γεμίζουν την επίσκεψη των παιδιών με όμορφες αναμνήσεις.

Αποχαιρετώντας λοιπόν τον φετινό Παιδικό Μάιο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες που συνέβαλλαν σ’αυτήν τη γιορτή!

Ας θυμηθούμε τι είδαμε:

Το πρώτο σαββατοκύριακο ξεκινήσαμε με τον αγαπημένο όλων των παιδιών, Καραγκιόζη.

Παράσταση Καραγκιόζη

Το εργαστήρι παιδικών κοσμημάτων από την Ιωάννα Καψιδάκη και Βασιλική Νάκου.

εργαστήρι παιδικών κοσμημάτων

Το δεύτερο σαββατοκύριακο οι Hocus Pocus ταξίδεψαν τους μικρούς μας φίλους με τα Παραμύθια στις βαλίτσες.

Παραμύθια στις βαλίτσες

Στο εργαστήρι της φύσης, (ανθοδετική από την Αγάπη Ορφανίδου και σπόρους της Λυγίας, απο το εργαστήρι Πυρήν) τα παιδιά κατασκεύασαν δημιουργίες με υλικά που μαζεύτηκαν από το κτήμα, τις πήραν μαζί τους και τις πρόσφεραν στους αγαπημένους τους!

εργαστήρι της φύσης εργαστήρι της φύσης εργαστήρι της φύσης

Το τρίτο σαββατοκύριακο αν και ο καιρός ήταν βροχερός, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και οι Jinx παρουσίασαν με τις φοβερές μαριονέτες τους, την παράσταση Τα τρία γουρουνάκια σε μια αλλιώτικη εκδοχή.

μαριονέτες

Το εργαστήρι πλαστελίνης με βρώσιμα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, μας έδωσε ιδέες για δημιουργική απασχόληση με τα παιδάκια μας τις βροχερές ημέρες στο σπίτι!

εργαστήρι πλαστελίνης

Το τελευταίο σαββατοκύριακο μας έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Το Σάββατο, ο εικαστικός Γιάννης Καψιδάκης έστησε ένα πραγματικό εργαστήρι Χαρακτικής και μας έδειξε την ομορφιά αυτής της Τέχνης. Ενθουσιαστήκαμε μικροί κ μεγάλοι!

εργαστήρι Χαρακτικής εργαστήρι Χαρακτικής εργαστήρι Χαρακτικής εργαστήρι Χαρακτικής

Την Κυριακή γέμισε το κτήμα με πολύχρωμα σφουγγαράκια. Όμορφες πολύχρωμες κατασκευές από παιδικά χεράκια με μάτζικ νουντλς, σφουγγαράκια που φτιάχνονται από καλαμπόκι!

πολύχρωμα σφουγγαράκια

Τέλος, η Βαλασία, (φοιτήτρια της σχολής Καλών Τεχνών), την στιγμή που φτιάχνει την δική της δημιουργία (land art) με τους μικρούς της βοηθούς, για να θυμόμαστε τον Παιδικό Μάιο που πέρασε!

land art

Ανυπομονούμε για του χρόνου.